e-mærket webshop & fysisk butik |Gratis levering ved køb over 649,- |14 dages fuld returret

Vikingemøntskat fundet ved Ribe

Oprettet d.

Vi har modtaget denne beretning fra Tommy Lybeckker der begyndte at gå med metaldetektor tidligere på året. Tommy går med Minelab X-Terra 305.

 

af Tommy Lybeckker:

Endelig må jeg løfte sløret.... Tirsdag d 14. august om aften gik jeg på min mark ved Ribe, på vej mod bilen fik jeg et meget rent signal, og op af mulden dukkede en Hedeby mønt op.
Næste morgen tog jeg afsted igen, denne gang skullen vennen Michael Kildal Frederiksen med. For hvor der er en, så må der være en mere. Vi skulle blive klogere....Smiler.
Efter 90 min. stod vi med 17 Hedeby mønter og det var så vi direde i hele kroppen, nu måtte vi ha fat i museet. Efter 45 min dukkede Claus Feveile fra Sydvestjyske museer, med hjælper op. De gjorde meget store øjne og fundet blev eklæret for skattefund og den vidre søgning gik under deres ledelse.
De næste 2 dage gik hurtigere sikke en oplevelse det var. Ialt fandt vi 174 Hedeby mønter af typen KG4, fra fødste del af 800 årene. Narturligvis skulle vi i mere i dybten og indtil det, var der tavshed om fundet.
I dag d 24 oktober morgenmøde kl 9 på museet, slagplan for dagens udgravning ved Ribe og så af sted ud og dekterer.
I dag fik vik vi så hjælp at en stor gravemaskine, så vi kunne komme i dybten og det gav pote..... Så i skrivende stund er vi på 251 Hedeby mønter. Vi fortsætter i morgen tidlig, så må vi se hvad vi ender på.
Jeg har gjort mit fund med x-terra 305...God jagt til jer...... Slut.

 

Læs mere om fundet her

 

 

#vikingeskat #ribemønter #minelab #metaldetektor #x-terra #vikingeskat

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar